Fűszeres sült répa

fűszeres répák

Hozzávalók:

1/2 kg sárgarépa
1 ek olívaolaj
Fűszerek ízlés szerint (só, bors, oregánó, pepperóni)

Öntethez:
1 db natúr zsírszegény joghurt
Előzőekben leírt fűszerek

Elkészítés:

Répákat megmossuk, majd ezt követően meghámozzuk és felszeleteljük hosszában. Beletesszük egy edénybe, majd elkészítjük az olajat, amiben megforgatjuk. Az olívaolajat összekeverjük ízlés szerint oregánóval, borssal, peppenorival, sóval és összedolgozzuk egy tálba. A répákat megforgatjuk ebben a fűszeres olívaolajban és zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 °-on 15 perc alatt kész is. Amíg a répa sül addig előkészítjük hozzá a mártást. Veszünk egy doboz natúr zsírszegény joghurtot, majd amiket az olívaolajnál használtunk fűszereket belekeverjük a joghurtba. A kész répaszeleteket ebben tudjuk megmártogatni amitől még ízletesebb lesz.

Tízóraira és uzsonnára ajánlom vagy egy könnyed ebéd zöldség köreteként.

Jó étvágyát !

Megosztom:

Facebook
Twitter
Pinterest

Hasonló receptek

Fitt Rencsi