Hozzávalók 1 főre:
2 szelet csirkemell
3 ek basmati rizs
1/2 avokádó
1 kisebb bögre zöldségmix
Zöld karfiol
1 kiskanál szezámmag díszítésnek
Fűszersó, bors, kurkuma
Elkészítés:
A rizst feltettem főni, majd eközben saját zsírjában elkezdtem kisütni a felcsíkozott csirkemellet. Fűszersóval, borssal és kurkumával ízesítettem.
A zöldségmixet sós vízben kifőztem a zöld karfiollal együtt. Okostányér elvet követtem : tányér fele zöldség, negyede rizs (szénhidrát) és másik negyede hús (fehérje).
Miután elkészültek a hozzàvalók tálaltam a rizst, köré a zöldségeket tettem, majd avokádót helyeztem a tetejére. A tányér másik negyedére került a csirkemell. Végül szezámmaggal megszórtam.
Elkészítési idő : kb. 15-20 perc